Saturday, October 18, 2008

changes in life...

Posted by Mrs Haiqal at 8:17 PM
rindunya nak tulis blog sendiri.. last tulis dah setahun lepas.. sekarang banyak betul changes happened in my life.. dalam masa setahun je.. now 19 October 2008.. baru lepas raya hari ke 19..

1. hakimy dah setahun 6 bulan.. dah sgt2 pandai.. cuma tak pandai cakap je lagi.. tapi memang tak puas main ngan dia.. tabiat terbaru.. tgk barney or elmo sambil minum susu depan tv.. kena buka lampu liplap raya kat luar kalau keluar rumah.. suka naik keta volwagen tok ayah n naik sendiri motor skuter papa.. suka banget cerita upin n ipin.. akan tarik tangan n tunjuk apa dia nak.. pandai tunjuk eyes, mouth n nose.. tapi bab nose.. papa dia ajar ajaran sesat.. ada patut masuk tgn dlm nose sambil sengih2.. sabar je la.. flash kad dah tak nak baca.. tapi minat books now.. kalau tunjuk flash kad ada lagi yang dia ingat.. tak sia2 usaha yang lama. hakimy dah stop bf.. heheh.. masa 15 bulan.. sebab mummy dia pregnant lagi.. tapi sampai skrang tade susu still nak isap juga sebelum tidur.. lepas gian.. kesian juga tgk... dia tak puas lagi minum susu ibu dah mummy dia preggy lagi.. first 2 bulan preggy mmmg asik muntah2. mkn pun tak cukup.. susu stok trus trun,.. terpaksa sumbat formula..walaupun selalu botol tu kea campak.. tapi alhamdullilah dia dapat rasa khasiat susu ibu al this long..
bab makan memang lemah.. dia tak nak makan sgt.. masuk makanan dia tolak balik..siap tutup mulut rapat2 lagi.. last2 mama dia surender.. bibik je rajin nak kejar bagi dia makan.. satu cabaran yang hebat..


2. my life also has changed a lot.. i have achieved one of my dream.. to futher master within 5 years working..now i have quit my job n fultime student under Uitm.. semua berlaku tanpa sedar.. law of attraction agaknya.. dah lama cari peluang nak sambung master.. hasrat 3 tahun tercapai jua.. asal ada peluang je pegi cari.. dari nak buat part time tetiba jadi full time.. bulan 4 pegi interview.. bulan 6 dpt offer. patut pegi ausie bulan 7 tapi mana la nak sempat urus anak n hubby.. cannot2.. then rayu dpt ukm.. berenti keje bulan julai.. terkejut bos.. notis 24 jam.. hehe2.. dah start blajar almost 3 months..

belajar ok.. best.. cuma asg malas nak buat.. tapi bila hantar mmg rasa perfect la.. heheh.. perasan.. presentation alhamdullilah.. most lecturer puji n suka.. alhamdulliah.. byk gak stay up mlm2 buat asg.. baru byk idea tgh mlm.. now exam start dari 2 nov until 13 nov.. satu buku pun tak baca lagi.. sibuk buat asg lagi.. esok kena hantar.. apalaa nak jadi.. harini mesti siap k.. hehe

the best part..now nak masuk baby kedua.. pegi bandung n jakarta holiday bulan 7 then muntah2 kat sana.. rupanya preggy.. mujur tak pegi oversea.. pengsan sorg2 nak jaga baby n anak lagi.. hakimy akan dpt adik bln 3 tahun dpn.. yeahhh!!

3. hubby.. alhamdullilah.. rezeki murah sejak bulan 4 tahun nih.. cuba bisnes baru.. alhamdullilah.. dah lama tak rasa duit yang betul2 duit.. tahun ni baru dpt bernafas skit.. banyak dah boleh buat.. tak pernah mimpi nak rasa income 5 digit.. now its come true.. mr H beli keta pasang NGV nye.. lagi senang nak buat bisnes dia.. hutang kredit kad setle.. dah boleh saving n invest.. n boleh bagi duit ke mak ayah.. tu yg penting.

4. n last sekali.. antara impian sekian lama is nak masuk tv.. angan2 nak masuk WHI tapi dapat NLKO kira oklaa.. 10hb lepas time kelas tetiba tv9 call minta jadi jemputan utk the next day show.. tanya mrH.. dia sentiasa sokong.. so selamba je pegi walaupun takde pengalaman.. tapi ok kot rasanya.. malu nak tgk siaran semual. tak berani lagi tgk diri sendiri.. hehhe..


nway.. i really thanks to Allah for all the bless and nikmat he give to me.. 2008
is a good year to us.. Alhamdullilah..

0 comments:

 

life is not about how much you have.. its about how much you give.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez