Monday, January 31, 2011

sorang2 keje

Posted by Mrs Haiqal at 8:59 PM 0 comments
apa yang motivasikan anda untuk kerja jika satu bangunan cuti sebab raya cina.. so darm bosan.. waa..

maka baikla download gambar anak2 yang cute mute ni.. hehe






ni la possing tercute diorang.. kucar kacir anak2 bila mama shopping non stop kat Bandung.. hehe
ni lak pic lepas kena marah ngan papa.. keskes.. abg senyap adik buat muka nakal.. boleh ke..

Friday, October 22, 2010

2 months challage

Posted by Mrs Haiqal at 10:28 PM 0 comments
apa itu 2 months challage.. is a challage on beating your own highest income in a month within this 2 months.. dateline 31 December 2010..
so my highest income in a month is rm50k.. so double it to make rm100k permonth.. possible ke.. boleh je sebenarnya.. nak tak nak je.. dah lama dalam comfort zone.. jadi malas je nak mula berlari balik.. huhu.. kenapa nak susah2 if apa yg ada sekrang dah cukup.. eh lebih dari cukup..

betul ke dah cukup.. ke dah selesa dengan kesusahan sekarang.. cukup utk diri sendiri tanpa menyumbang pada orang lain??

buat apa2 mesti tujuan yang penting.. penting ke that challage for me.. adakah cukup meaningful same like i feel masa nak kumpul rm3000 for kenduri akikah hakimi...

andai i get my first rm100k.. what would i do..
1. pegi holiday.. this year such an hethic year.. kerja tanpa henti.. pergi bercuti pun kena kerja.. mana nak pegi.. ada duit semua jalan.. eh semua tempat boleh berjalan2..


2. menderma.. bagus tapi pada siapa... kena detail lagi.. baru semangat..
3. rumah idaman.. goal lagi 5 tahun.. rumah bukit jelutong harga toooot..
tgh selesa and bergembira dgn rumah skrang.. pasal tu yg malas nak kluar rumah.. huhu.. bahaya btul comfort zone..

4. Main goal.. have saving cash rm100k dalam bank by hujung tahun.. this can really drive me... tgk baki akaun sendiri mcm tu..  duit saving dah makin susut sebab spend beli rumah and decorate rumah and beli keta... hemm.. duit masuk cam air keluar cam angin.. 

so.. starting last week dah start the small steps.. tapi langkah pelan n tak laju.. sebab tak made decision.. kena juga made decision.. betul ke nak rm100k.. sanggup ke susah..

Wednesday, October 6, 2010

kepeningan melampau

Posted by Mrs Haiqal at 1:42 AM 0 comments
arini memang pening.. kena hantar utk 3 bulan latihan start november ni tapi tak tau nak buat apa..
untuk memudahkan decision making.. kena semak..
Pertama:
 matlamat saya :
1. nak buat research sebab kalu setakat klinikal punya pengalaman memang dah ada
2. if tambah ilmu: lenkali boleh buat.. research lagi penting.. setakat ni cam ok je ngajar

my option
PPUM or HKL
PPUM dah biasa, so basicly dah tau selok belok dia.. ada partner nak buat research.. dekat dgn rumah..
HKL - jauh n parking problem.. tak tau boleh buat research ke tidak. tapi byk training.. tu  yg best..

kesimpulan.. call dua2 and tgk yg mana ok..



sesungguhnya jadi hana juga best.. tadela nak pening2.. makan tidur.. bestnyeee..

Sunday, July 4, 2010

new semester start

Posted by Mrs Haiqal at 9:55 PM 0 comments
harini start new semester.. dah terbayang stress2 yang menanti..

list thing to do pun bersepahla..
1. buat soalan exam
2. siapkan poster
3. proposal for mnt cancer
4. submit borang and mda payment

Saturday, February 20, 2010

housewife

Posted by Mrs Haiqal at 5:21 AM 0 comments
i had already finish my master after 18 months of struggle.. however.. some funny thing happen. im suppose start working by January.. suddenly my faculty ask me to take leave until i got my scroll while the scholarship ask me to work.. memang pening.. so until today.. im staying at home.. helping The King doing the business.. prince and orincess hantar tadika.

sometime life full of unexpected things.. in my case.. imagine if we do not hv side income.. how are we gonna face our life when suddenly one of us hilang pendapatan... camane nak bayar rumah, 2 keta and support 2 anak and expenses lain..  memang perlu untuk ada back up income.. even you are in comfort zone.. sebab hidup memang di luar jangkaan.. 

business quit slow as we move to new house.. need some adjustment to adapt with new area.. tempat jauh dari orang so agak susah nak set aptment.. but sometime sume tu just excuses.. where is the will there is the way.. just kena betul2 arrange utk pegi n jumpa sapa..

Monday, April 20, 2009

2 anak

Posted by Mrs Haiqal at 7:39 AM 0 comments
alhamdullilah.. dah selamat lahirkan my second baby.. baby sofea hana. lahir 2.48 kg je.. born at 37 week.. sepatutnya 5 mac tapi 18 hb dah kluar sebab placenta rendah. ceaser lagi.. memang pengalaman hebat btul.

maka bermula la episod menjaga 2 anak.. memang cabaran besar. ingatkan jaga sorg dah mencabar.. rupanya 2 lagi mencabar kesabaran.. mula2 kesian kimi sebab terpaksa tidur ngan bibik.. malam2 cari mama.. mama plak sibuk kena susukan adik.. memang terasa hati btul kimi dibuatnya.. 3 minggu hana lahir, satu rumah diserang demam n batuk2. memang penat berjaga malam. hana n kimi dua2 demam.. mama n papa pun sama.. alhamdullilah, semua recover after 1 week selepas berulang alik ke klinik berkali2.. penat tak hilang lagi, second week pantang has to start practical at IPHKL for 1 month.sian hana asik kena tinggal.. mama pulak asik pam susu je kat ward.. janji hana dpt khasiat susu ibu.. kan..kan..

now, semua dah setle down.. dah bleh rehat skit.. hana dah 2 bulan.. kimi pun kemain sayang ke adik.. cium adik je.. mama plak dah relak n now study for exam..

about kimi.. baru celebrat besday ke 2 dia.. apa yg dia pandai sekarang.. erm.. salam semua org, cium dengan bunyi cup yg kuat, susun kereta n basikal dia di keliling rumah, tgk cd car hari2, asik nak berjalan je.. tapi ckp masih tak berbunyi lagi.. btul2 bunyi mcm pinggu.. risau btul.. mayb take time skit..

papa

Thursday, November 20, 2008

cuti dan cuti

Posted by Mrs Haiqal at 6:50 AM 0 comments
starting last thursday.. aku dah start cuti for almost 45 days.. cuti semester.. class will start back on 2 january 2009...masa kerja dulu cuti paling lama 4 hari je.. sekarang.. my wish to have more time has comes true.. so, im gonna make full use of it.. start with list thing to do everyday..

for myself
1) susun all my books and file for the last sementer (done)
2) kemas brg baby kimi yang lama and organize baby stuff for this new baby.. takut bukak semester takde masa nak buat semua nih
3) kemas my room and create my dream list again.. collect picture and so on..
4) survey new hp or pda or pdaphone.. going to buy it this december.. aku mmg buta it.. susah btul..
5) bayar semua hutang PTPTN (done)
6) gantung frame baru yang dah lama terbengkalai
7) read lots of book.. target 3 books this holiday.. probably.. all 3 business books
8) start writing article on health yang dah lama terperap dalam otak ni..

for my hubby n kimi
1) kemas kimi toys, compile education material for him
2) kemas baju2 lama dia and simpan yang tak muat


for my business

1) make my list name, the person that i would like to meet and share
2) help my hubby to make 6 figure income permonth by next year..
3) make more many so i can give more later... tarhet my own 4 set by this months.. u can do it babe!!
4) tender loving care... remember that when im deal with my customer
5) buat iklan dalam magz wanita or utusan..
6) flyer yang aku angan2 kan bilala nak siap.. waaa
 

life is not about how much you have.. its about how much you give.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez