Friday, October 22, 2010

2 months challage

Posted by Mrs Haiqal at 10:28 PM 0 comments
apa itu 2 months challage.. is a challage on beating your own highest income in a month within this 2 months.. dateline 31 December 2010..
so my highest income in a month is rm50k.. so double it to make rm100k permonth.. possible ke.. boleh je sebenarnya.. nak tak nak je.. dah lama dalam comfort zone.. jadi malas je nak mula berlari balik.. huhu.. kenapa nak susah2 if apa yg ada sekrang dah cukup.. eh lebih dari cukup..

betul ke dah cukup.. ke dah selesa dengan kesusahan sekarang.. cukup utk diri sendiri tanpa menyumbang pada orang lain??

buat apa2 mesti tujuan yang penting.. penting ke that challage for me.. adakah cukup meaningful same like i feel masa nak kumpul rm3000 for kenduri akikah hakimi...

andai i get my first rm100k.. what would i do..
1. pegi holiday.. this year such an hethic year.. kerja tanpa henti.. pergi bercuti pun kena kerja.. mana nak pegi.. ada duit semua jalan.. eh semua tempat boleh berjalan2..


2. menderma.. bagus tapi pada siapa... kena detail lagi.. baru semangat..
3. rumah idaman.. goal lagi 5 tahun.. rumah bukit jelutong harga toooot..
tgh selesa and bergembira dgn rumah skrang.. pasal tu yg malas nak kluar rumah.. huhu.. bahaya btul comfort zone..

4. Main goal.. have saving cash rm100k dalam bank by hujung tahun.. this can really drive me... tgk baki akaun sendiri mcm tu..  duit saving dah makin susut sebab spend beli rumah and decorate rumah and beli keta... hemm.. duit masuk cam air keluar cam angin.. 

so.. starting last week dah start the small steps.. tapi langkah pelan n tak laju.. sebab tak made decision.. kena juga made decision.. betul ke nak rm100k.. sanggup ke susah..

Wednesday, October 6, 2010

kepeningan melampau

Posted by Mrs Haiqal at 1:42 AM 0 comments
arini memang pening.. kena hantar utk 3 bulan latihan start november ni tapi tak tau nak buat apa..
untuk memudahkan decision making.. kena semak..
Pertama:
 matlamat saya :
1. nak buat research sebab kalu setakat klinikal punya pengalaman memang dah ada
2. if tambah ilmu: lenkali boleh buat.. research lagi penting.. setakat ni cam ok je ngajar

my option
PPUM or HKL
PPUM dah biasa, so basicly dah tau selok belok dia.. ada partner nak buat research.. dekat dgn rumah..
HKL - jauh n parking problem.. tak tau boleh buat research ke tidak. tapi byk training.. tu  yg best..

kesimpulan.. call dua2 and tgk yg mana ok..



sesungguhnya jadi hana juga best.. tadela nak pening2.. makan tidur.. bestnyeee..

Sunday, July 4, 2010

new semester start

Posted by Mrs Haiqal at 9:55 PM 0 comments
harini start new semester.. dah terbayang stress2 yang menanti..

list thing to do pun bersepahla..
1. buat soalan exam
2. siapkan poster
3. proposal for mnt cancer
4. submit borang and mda payment

Saturday, February 20, 2010

housewife

Posted by Mrs Haiqal at 5:21 AM 0 comments
i had already finish my master after 18 months of struggle.. however.. some funny thing happen. im suppose start working by January.. suddenly my faculty ask me to take leave until i got my scroll while the scholarship ask me to work.. memang pening.. so until today.. im staying at home.. helping The King doing the business.. prince and orincess hantar tadika.

sometime life full of unexpected things.. in my case.. imagine if we do not hv side income.. how are we gonna face our life when suddenly one of us hilang pendapatan... camane nak bayar rumah, 2 keta and support 2 anak and expenses lain..  memang perlu untuk ada back up income.. even you are in comfort zone.. sebab hidup memang di luar jangkaan.. 

business quit slow as we move to new house.. need some adjustment to adapt with new area.. tempat jauh dari orang so agak susah nak set aptment.. but sometime sume tu just excuses.. where is the will there is the way.. just kena betul2 arrange utk pegi n jumpa sapa..
 

life is not about how much you have.. its about how much you give.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez