Monday, November 5, 2007

disiplin

Posted by Mrs Haiqal at 12:37 AM 0 comments
ni 1st Ramdhan ada anak.. tahun lepas pregnant je.. hehhe.. n pengajaran paling bagus aku belajar ialah disiplin. sejak puasa ini aku berjaya disiplinkan diri untuk bangun awal.. untuk aku memang achivement yang sangat2 baik.. sebab memang dari dulu kala susah nak bangun. alhamdullilah after bulan puasa dah boleh bangun pkul 6.30 pagi n trus mandi.. bangga dengan diri sendiri..my only weakness memang disipli. rasanya if aku perbaiki bab ni, byk positive changes for my life. so, my next project n goal..
1.nak punch kat office pukul 8 (now punch 8.30).. so bleh balik awal 5pm n enjoy lebih banyak masa with hakimy..
2. read more books.. at least 5 minutes perday..
3. pam susu 3 kali sehari instead of 2.. time bulan puasa berjaya dari sekali pam ke 2 kali.. insyaAllah kimi dapat lebih susu nanti..
4. use time wisely kat office..
good luck to myself =)

Sunday, October 7, 2007

hakimi

Posted by Mrs Haiqal at 6:02 PM 0 comments




hakimi dah nak masuk 6 bulan.. dah makan skit2. semalam bagi makan nasi+carrot. dapatla 2 sudu makan. takut nak bagi byk2. tunggu betul2 6 bln kot.. rasa dia mcm kecil lagi je.. tapi terasa gak mcm berat dia makin susut.. but still active like usual. sekarang kimi ada perangai baru. klau nak menyusu mesti tgn nak pegang mulut mama dia.cute btul rasa...

semalam dgr tazkirah lepas terawih best jugak. 6 tanda ada penyakit hati. tak ingat semua tapi antaranya 1) bila ada muzibah/masalah kita salahkan Allah cth dia bagi kita ada anak sorang tapi sakit. org ada anak sepuluh tak sakit.. kira kita blame knape anak kita yg sorg sakit n mati.. 2) bila ada nikmat tak bersyukur cth gaji naik tapi komplain tade bonus (cam aku je) 3)bila buat dosa delay bertaubat cthnya lambat smayang.. takpe.. hidup lama lagi.. mcm ye je lama.. 4) lepas antar org mati tak insap.. aku baru 2 kali antar org ke kubur.. insaf la kejap. alamak.. lagi 2 tak ingat.. tapi untuk aku.. kira ada pencapaian la sebab ingat 4/6 hehehh.. klau laki aku tau sure dia bangga.. hahah..
 

life is not about how much you have.. its about how much you give.. Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez